Életrajz

   

Garda Zsuzsa

Garda Zsuzsa, a tetovált blues énekesnő 20 éve járja a magyar klubzenészek rögös útját.

1995-ben még világraszóló álmokkal lépett „ama” deszkákra.

Bár kiderült, hogy a kommersz hírnév elkerüli, mégis kitartott, mert az élet megajándékozta az underground klubvilág semmihez sem fogható atmoszférájával.

A füstös kocsmák, őszinte beszélgetések, éjszakákon át tartó bulik hangulata megfogta és nem engedte többé…

Bár kipróbálta magát szinte az összes tehetségkutatóban – némi plusz ismertség reményében – ám ott sem hazudtolta meg önmagát: a Kifutóban Janis Joplint alakította, a Megasztárban rockot énekelt, végül a Voice-ban is rock és blues szólt.

Hangja nem csak a pubok igényes közönségének szívét melengette, de felcsendült hírességek mögött, háttérvokálként is. (Freinreisz 60. Syma Csarnok – LGT, Metro többek közt Zoránnal, Skorpió; Billentyűsök Éjszakája II. Aréna – Charley, Ruzsa Magdi, Demjén Ferenc, Takáts Tamás, Lerch, Jankai, Benkő, Gidófalvy, Pálvölgyi, Berkes Gábor, Závodi Gábor).

Vokálozott Janicsák Veca szimfonikus koncertjén a RAM Colosseumban.

Musical énekesként többek közt Varga Miklóssal, Keresztes Ildikóval, Demeter Györggyel, Makrai Pállal állt egy színpadon.

Több ezer ember előtt énekelt a Szigeten (Janis Joplin Emlékzenekar, Kimnowak). Fellépett többek közt a Hangfoglaláson, a Gastroblues Fesztivál Nagyszínpadán és három sikeres klubturnét csinált végig Csehországban, valamint kiadott egy lemezt a Garda-Benkő Blues Duóval. Egy dupla és egy „szimpla” telt házat hoztak össze a MüPában, valamint telt házakkal játszanak a Planetáriumban, Városligeti Sörsátorban és nagyobb klubokban a Keep Floydinggal.

Kiadott lemezei: Garda-Benkő Blues Duó - Ezüst